6 november 2011

Bantning på mode

Jag tycker det är ganska roligt hur mycket folk påverkas av sin omgivning och hur andra tänker. Om någon skulle ha börjat prata om att gå ner i vikt genom att stoppa i sig smör och bacon för 5 år sedan skulle alla ha skrattat. Idag är det vardag att folk bantar på det sättet genom dagens "mode" bantnings diet LCHF och för er som inte redan vet vad det är skall jag upplysa er nu: LCHF

Om man går tillbaka 5-10 år så var det Viktväktarna som var hippt. Denna diet går ju ut på det motsatta. Ät light produkter och inget fett. Är själv ingen förespråkare för detta och har aldrig varit det. Gillar inte light produkter och har alltid tyckt att riktigt fett inte är farligt bara man äter det i riktiga proportioner, det är sockret som är den stora boven. Gillar som jag tidigare skrev inte light produkter heller för de framkallar ett sötsug fast de inte i sig själva innehåller socker, men många äter en light yoghurt eller saft och efter det tynger dom i sig en kaka eller godis för dom får ett sån sötsug av light produkten de just ätit. Nå till saken, det har säkert inte undgått många att denna VV metod fungerar om man klarar av att hålla sig till sina points genom att äta light produkter och mycket grönsaker.

Viktväktarna eller VV som de kallas och LCHF har en sak gemensamt de utesluter båda riktigt socker men på olika sätt.

Idag är det ingen som pratar om VV metod som var så populär bara för nått år sedan. Man måste ändå medge att VV metoden fungerar så varför har denna metod fallit i glömska? Finns det faktiskt "mode" bland bantning också? Kan inte folk fatta att man måste hitta sin egen metod. För vissa kanske LCHF fungerar medan för andra så skulle VV vara en mycket bättre metod. Jag tror man skall försöka tänka själv, välja en metod som man tror fungerar på en själv inte välja metod efter vad grannen sagt eller för att nu är det inne att banta på ett vist sätt.

Så ni som skall välja metod välj nått ni själv tror på vare sig det är VV, Lchf eller nån annan metod. Välj inte att banta enligt en metod bara för att den är hipp eller på mode nu. Själv förespråkar jag metoden : Motion.

All ära åt både LCHF och VV och till dom som lyckas hålla sig till dessa metoder och gå ner i vikt, mitt råd är dock att försöka motionera och hålla vikten/gå ner genom att leva sunt, alltså inte äta massa onyttigt hela tiden utan bara ibland. Exakt ! du måste nog få äta onyttigt ibland men inte alla dagar. Smäll in en pizza bara men gör inte det varje dag.

Och så till sist ett ordspråk jag gillar: Don't do like the fish follow the stream !


Bildkälla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar