25 november 2011

Historien om det gamla huset och vägen till det nya . . .

Tänkte jag skulle skriva ner historien VARFÖR vi bygger en ny UF lokal / ett allaktivitets hus i Karperö.



21.04.2006

Dagen då det brann. Dagen säkert alla som bor eller är från Karpeö kommer ihåg på ett eller annat sätt. Själv var jag i arbetet då jag fick ett samtal av en idag aktiv kommunal politiker. Då jag svara sa han att huset brann! Man ville inte tro det, men det var ju sant.


29.04.2006

Oves Blogg. Här kan ni läsa vad en annan Karperö bo skrev några dagar efter branden.
Oves Blogg

03.05.2006

Byn bredvid. Så många slöt upp och ville hjälpa både bys bor och andra . Ett exempel på det var då Koskö HF spela en extra föreställning av "Blandråsk" revyn just denna dag och alla nettointäkterna  donerades till Karperö UF som hjälp på vägen i återuppbyggnadsprocessen .

2006

Inte lika dan. Det stod ganska snabbt klart efter branden att vi inte hade möjlighet att bygga en kopia av den ursprungliga  byggnaden. Fast många i byn nog i detta skede sett och önskat att så var möjligt. Byamöten hölls och planeringen av den nya Uf lokalen påbörjades.

2007

Redan då! I slutet av år 2007 var vi redo att bygga, eller i alla fall trodde vi då att vi var det. Skisserna bytte sedan skepnad många gånger om men grunden fanns redan då till pappers på hur den nya "Lokaaalin" skulle se ut.
VBL 22.12.2007
2008

Väntan!  Vad vi har väntat, många år väntade vi. Året 2008 var ett år av mycket väntan. Processen kring köpet av gamla skolan tog lång tid men som de brukar säga : Den som väntar på nått gott väntar aldrig ( eller var det alltid) för länge. Till sist fick vi dock köpa "gamla skolan". I detta skede var planen att vi skulle börja bygga på våren 2009.


2009

Våren 2009. Som jag tidigare skrev var planen att vi skulle starta bygget nu. Den gick i stöpet. I detta skede stod vi med ett gammalt hus på en tomt dit vi ville bygga ett nytt. Vi löste problemet genom att ännu en gång se ett hus brinna i Karperö.
Gamla skolan brinner
Gamla skolan brinner II
2010

Uf-lokalen blir allaktivitetshus. Under året står det klart att vi får finansiering från många håll och planeringen närmar sig sitt slut. Vi kan snart påbörja bygget av den nya "lokaalin", som inte likt den gamla är en Uf-lokal utan ett allaktivitetshus för byn. Beräkningarna på kostnaderna för bygget är i detta skede 1,7 miljoner euro.

2011

Detta år. Nu då vi snart byter år på nytt skall jag summera vad som hänt under detta år. I början av året var vi i full färd med offerterna. Efter X antal offertförfrågningar och X antal svar, valde styrelsen tillslut VRK som huvudentreprenör på bygget. Grävskopan sattes  marken i slutet av sommaren, några veckor senare än beräknat men vad gör nån vecka hit eller dit då vi väntat på byggstart i flera år.


I detta nu, är bygget i full gång och det kan ni följa genom att fortsätta läsa min blogg. Med detta inlägg vill jag hedra minnet av en svunnen tid och avslutar därför med ett foto från förr i tiden på området Carpella. I dagens läge finns nu endast paviljongen kvar och ett nytt hus håller på och tar skepnad där gamla skolan stod.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar